Simskola

Active | Simskola

Babysim under pandemin

Vi har anpassat våra babysimgrupper utefter den nya pandemilagen. Vi har färre deltagare/grupp och kan på så vis enkelt hålla avstånd både i omklädningsrum samt i pool.

Babysim i Landvetter

En aktivitet för de allra minsta. Babyn skall väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt för att kunna deltaga, Vi vill att babyn är minst 3 månader innan ni börjar. Att babysimma är härlig aktivitet för förälder och barn i varmvattenpool (32°C). Det är 10 barn med en förälder i vattnet i varje grupp.

Precis som vår simskola genomsyras babysimmet av Svenskalivräddningssällskapets filosofi, att kunna livrädda sig själv. I samtliga grupper tränar vi barnen i att rotera från magen till rygg, flyta med hjälp samt att rädda sig själv om man fallit i vattnet. Dyket är en central del i babysim vilket vi utvecklar i alla nivåer. Vi sjunger och leker för en trivsam och givande stund i vattnet. Det som skiljer grupperna åt är hur vi utvecklar och utmanar barnen (och de vuxna) i de olika övningarna.

"OBS, ålder är bara en hänvisning. Även om barnet är äldre än 6 månader går det lika bra att gå nybörjargrupp.")

8 tillfällen start v.19 och v. 20

(Tisdag och onsdag start v. 19. Torsdag start v. 20)

Platser släpps måndag v.15

babysim-tunnel

Tisdag 11/5

10:35 Nybörjare

11:10 Fortsättning

11:45 Nybörjare

babysimning-glada

Onsdag 12/5

11:05 Fortsättning

11:40 Nybörjare

12:15 Nybörjare

babysim-sverige

Torsdag 20/5

10:45 Fortsättning

11:20 Fortsättning 2

11:55 Fortsättning 2

babysimning

Nästa start är v.34  Platserna släpps måndag v. 24

Gör bokningen via en dator. Det kan uppstå problem med betalningen om bokningen sker via en mobil eller platta

** Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-

Ångerrätt.
Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta info@active.nu Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.

Småbarnsim i Landvetter!

I dagens simskola lär sig barnen så mycket mer än att simma. Idag innebär simskolan vattensäkerhet. Den första kunskapen ditt barn får lära sig i småbarnssimmet är vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vattnet. Detta gör vi på ett roligt och lekfullt sätt där du som vuxen hela tiden är med och stöttar ditt barn i vattnet.

Småbarnssimmet är indelat i fyra grupper utifrån barnets ålder:

  • Minifirren: 1-2 år
  • Firren: 2-3 år
  • Delfinen: 3-4 år
  • Hajen: 4-5 år

Simskolan har en facebookgrupp där vi lägger ut all viktig information. Det går bra att besöka sidan även fast ni inte har en egen facebooksida, ni går då in på adressen: www.facebook.com/activesimskola. Ni kan även hålla er uppdaterade genom att titta på vår anslagstavla som sitter på väggen utanför bassängen.

Småbarnsim Hösten 2021

På grund av pågående pandemi har vi valt att dela upp småbarnsimmet i 2 omgångar för att kunna erbjuda fler barn möjligheten att träna vattenvana och simma. Detta medför att det endast finns 6 platser att boka i varje grupp.

Viktigt att tänka på innan ni börjar:

Vi är mycket måna om säkerhet vid vår simskola och är därför tacksamma om ni pratar med era barn om detta innan ni kommer till simskolan. Några av våra viktigaste regler är:

  1. Alltid lyssna på simläraren
  2. Alltid ha huvudet ovanför vattenytan (om inte simläraren säger något annat)
  3. Alltid gå lugnt och försiktigt vid poolkanten (halkrisk)

Innan varje simlektion är det också jätteviktigt att alla barnen och föräldrarna duschar kroppen OCH håret. Detta för att minska klorhalten i vattnet. Smuts i vattnet kräver högre klorhalter vilket ökar risken för överkänslighet och allergier, därför ber vi er att vara extra noga med detta.

Lite kuriosa: Det behövs samma klorhalt för 100 rena personer som för en smutsig..

Har ni frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss,

Tel, receptionen:031-919600 eller mail: info@active.nu

Vi hoppas att ni kommer att trivas hos oss!

Start v.33-41 samt v.42-51 (uppehåll v.44)

9 tillfällen

Platserna släpps måndag v. 12 Pris: 1310 kr

Gör bokningen via en dator. Det kan uppstå problem med betalningen om bokningen sker via en mobil eller platta.

Ångerrätt.
Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta info@active.nu Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.

Privatsim

Individuell simträning med personlig simlärare. Dessa platser är mycket begränsade och förtur har barn med någon typ av funktionsnedsättning eller till barn som skall träna inför simtestet i skolan. 

Informationsbrev privatsim

Här hittar du all information inför starten för privatsim. Skulle du ha några frågor kan du alltid ringa oss men läs gärna detta informationsbrev före. Där finns all viktig information till dig som förälder. Läs informationsbrevet...

Bokning och betalning

Bokning sker via mail till nina@active.nu (lämna alltid telefonnummer).

Avbokning skall göras senast 24 timmar innan PT-sim. Vid avbokning närmare inpå lektionen eller om ni uteblir ses lektionen som förbrukad.

FX6A2921 print

Simskola i Landvetter

I simskolan tränar barnen i vår varmvattenpool (32°C) på de vanligaste simsätten och tar olika simmärken. Det finns tre olika nivåer i vår simskola.

Hos oss jobbar är 16 välutbildade simlärare som ser fram emot att ta emot era barn! Alla har genomgått utbildning via Svenska livräddningssällskapet (SLS) och har välplanerade simlektioner utefter SLS riktmärke, att kunna livrädda sig själv och andra. Denna tanke genomsyrar all vår simverksamhet, från babysim upp till vuxensim (pt.lektioner)

Vem kan simma med oss? Vi har en åldersgräns på 5 år. Detta är dock individuellt och handlar inte endast om simkunskap. Det handlar mycket om den mentala mognaden. Då vår pool är djup 120-140 cm är det viktigt att barnet kan ta instruktioner, följa regler och inte handla impulsivt.

Vår simskola är uppdelad i 5 grupper.

 

I samtliga grupper har vi livräddningsveckor där barnen får lära sig att livrädda sig själva och även bogsera en kompis. (i Grodan och Sälen)

Att tänka på: Om ni misstänker att ert barn kan ha problem med att följa instruktioner eller har koncentrationssvårigeter är ni välkomna att boka pt.lektioner (privatsim). Då simmar ert barn tillsammans med en simlärare i 30 minuter. Dessa bokas via mail till nina@active.nu

Vid frågor gällande simverksamheten kontakta: nina@active.nu

Här hittar du all information inför Simskolan och annan viktig information som är bra att veta inför starten av simskolan. För att komma till informationen kan du klicka här. Gå till informationsbrev...

Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

Simskola Hösten 2021

Simskolan startar vecka 34

Platserna släpps måndag v. 12

14 tillfällen

Pris: 2030 kr

Gör bokningen via en dator. Det kan uppstå problem med betalningen om bokningen sker via en mobil eller platta

Ångerrätt.
Vi följer lagen (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Tänk på att du har 14 dagars ångerrätt när du bokar din simkurs via vår hemsida. Ångerfristen börjar gälla den dagen du bokar kursen. Om ni vill utnyttja er ångerrätt måste ni meddela oss innan ångerfristen löper ut. Ni kan lämna ett sådant meddelande till oss genom att kontakta info@active.nu Efter att ångerfristen löpt ut är er ångerrätt förbrukad.
Scroll Up