Simskola

Active | Simskola

Babysim

En aktivitet för de allra minsta. Babyn skall väga minst 4 kg och naveln ska vara läkt för att kunna deltaga, vi rekommenderar även att babyn är minst 3 månader innan ni börjar. Att babysimma är härlig aktivitet för förälder och barn i varmvattenpool (32°C). Det är 10 barn med en förälder i vattnet i varje grupp.

Precis som vår simskola genomsyras babysimmet av Svenskalivräddningssällskapets filosofi, att kunna livrädda sig själv. I samtliga grupper tränar vi barnen i att rotera från magen till rygg, flyta med hjälp samt att rädda sig själv om man fallit i vattnet. Dyket är en central del i babysim vilket vi utvecklar i alla nivåer. Vi sjunger och leker för en trivsam och givande stund i vattnet. Det som skiljer grupperna åt är hur vi utvecklar och utmanar barnen (och de vuxna) i de olika övningarna.

babysim-sverige
babysimning-glada
babysimning
babysim-tunnel

"OBS, ålder är bara en hänvisning. Även om barnet är äldre än 6 månader går det lika bra att gå nybörjargrupp.")

8 tillfällen start v 19

Tisdag 7/5

10:35 Nybörjare

11:10 Fortsättning

11:45 Fortsättning 2

Onsdag 8/5

11:05 Fortsättning

11:40 Nybörjare

Platser släpps måndag v 14

** Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-

Privatsim

Individuell simträning med personlig simlärare.

Informationsbrev privatsim

Här hittar du all information inför starten för privatsim. Skulle du ha några frågor kan du alltid ringa oss men läs gärna detta informationsbrev före. Där finns all viktig information till dig som förälder. Läs informationsbrevet...

Bokning och betalning

Bokning sker i receptionen eller via nina.vollhaase@active-landvetter.se (lämna alltid telefonnummer).

Avbokning skall göras senast 24 timmar innan PT-sim. Vid avbokning närmare inpå lektionen eller om ni uteblir ses lektionen som förbrukad, alternativt kan ett nytt tillfälle erbjudas för 300kr.

FX6A2921 print

Simskola

I simskolan tränar barnen i vår varmvattenpool (32°C) på de vanligaste simsätten och tar olika simmärken. Det finns tre olika nivåer i vår simskola.

Hos oss jobbar är 16 välutbildade simlärare som ser fram emot att ta emot era barn! Alla har genomgått utbildning via Svenska livräddningssällskapet (SLS) och har välplanerade simlektioner utefter SLS riktmärke, att kunna livrädda sig själv och andra. Denna tanke genomsyrar all vår simverksamhet, från babysim upp till vuxensim (pt.lektioner)

Vem kan simma med oss? Vi har en åldersgräns på 5 år. Detta är dock individuellt och handlar inte endast om simkunskap. Det handlar mycket om den mentala mognaden. Då vår pool är djup 120-140 cm är det viktigt att barnet kan ta instruktioner, följa regler och inte handla impulsivt.

Vår simskola är uppdelad i 4 grupper.

Simskola för alla åldrar

I samtliga grupper har vi livräddningsveckor där barnen får lära sig att livrädda sig själva och även bogsera en kompis. (i Grodan och Sälen)

Att tänka på: Om ni misstänker att ert barn kan ha problem med att följa instruktioner eller har koncentrationssvårigeter är ni välkomna att boka pt.lektioner (privatsim). Då simmar ert barn ensam tillsammans med en simlärare i 30 minuter.

Vid frågor kontakta: nina.vollhaase@active-landvetter.se

Här hittar du all information inför Simskolan och annan viktig information som är bra att veta inför starten av simskolan. För att komma till informationen kan du klicka här. Gå till informationsbrev...

Inbetald avgift bekräftar din bokning. Vid uppvisande av sjukintyg kan avbokning och återbetalning av kvarvarande lektioner göras mot en avgift på 200:-.

Simskola hösten 2019 Simskolan startar v. 34.

Platserna släpps v. 12 Pris: 1990 kr

Scroll Up