Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Bostadsanpassning: Optimera ditt hem för självständighet

Hos Active är vi specialiserade på bostadsanpassning och arbetar för att skapa en trygg och funktionell boendemiljö för dig som har funktionsnedsättningar. Vi förstår att ditt hem är en plats där du ska känna dig säker och självständig, och vårt mål är att hjälpa dig att uppnå just det.

Vad är bostadsanpassning?

Bostadsanpassning handlar om att göra specifika förändringar i ditt hem för att underlätta din vardag. Detta kan vara allt från mindre justeringar till större ombyggnationer, allt beroende på dina unika behov.

Hur kan Active hjälpa dig?

1. Bedömning av dina behov: Våra erfarna arbetsterapeuter kommer hem till dig och gör en grundlig bedömning av dina förutsättningar och din boendemiljö. Vi tittar på vad som kan förbättras för att göra ditt hem mer tillgängligt och funktionellt.

2. Planering och rådgivning: Baserat på vår bedömning ger vi konkreta förslag på anpassningar som kan underlätta din vardag. Vi tar hänsyn till allt från rullstolsvänliga lösningar och badrumsanpassningar till tekniska hjälpmedel som gör ditt hem smartare och mer bekvämt.

3. Hjälp med ansökningsprocessen: Vi vet att ansökningsprocessen kan kännas överväldigande. Därför hjälper vi dig att fylla i ansökningar om bostadsanpassningsbidrag och ser till att alla nödvändiga dokument skickas in till rätt myndigheter.

4. Utförande och uppföljning: När dina anpassningar är genomförda följer vi upp för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Om det behövs ytterligare justeringar är vi där för att hjälpa dig.

Vanliga bostadsanpassningar vi erbjuder:

  • Rullstolsvänliga lösningar: Installation av ramper, breddning av dörröppningar och borttagning av trösklar.
  • Badrumsanpassningar: Stödhandtag, duschstolar och höj- och sänkbara tvättställ.
  • Köksanpassningar: Justerbara bänkskivor, lättåtkomliga skåp och smarta förvaringslösningar.
  • Tekniska Hjälpmedel: Automatiska dörröppnare och fjärrstyrd belysning.

Målsättningar med bostadsanpassning:

Ökad självständighet: Med rätt anpassningar kan du utföra dagliga aktiviteter mer självständigt, vilket ökar din livskvalitet.

Förbättrad säkerhet: Genom att minska riskerna för olyckor, som fall, kan du känna dig tryggare i ditt eget hem.

Högre livskvalitet: Vi hjälper dig att skapa en mer tillgänglig och bekväm livsmiljö, så att du kan njuta av ditt hem fullt ut.

Minskad belastning på omsorgsgivare: När ditt hem är anpassat minskar behovet av hjälp från anhöriga och vårdpersonal, vilket ger både dig och dina nära ett friare och mindre stressigt liv.

Boka tid hos Active

Om du är intresserad av att förbättra din boendemiljö med hjälp av bostadsanpassning, är du välkommen att boka tid hos oss på Active. Vårt team av dedikerade arbetsterapeuter står redo att hjälpa dig varje steg på vägen. Kontakta oss idag för att påbörja din resa mot ett tryggare och mer självständigt liv i ditt eget hem.