Fysioterapi

Vi finns i Kinna, Kungälv, Landvetter & Göteborg

Arbetsterapi

Alla våra arbetsterapeuter är legitimerade och gör individanpassade bedömningar då vi är medvetna om att alla har olika behov. För patienter som inte har möjlighet att komma in till vår mottagning så kan vi göra hembesök. En del besök kan även ske via videosamtal.

Våra arbetsterapeuter arbetar med allt från underarmar, händer och fingrar, till psykisk hälsa, bostadsanpassningar och förskrivning av hjälpmedel.  Vi har även ett neurovårdsteam bestående av fysioterpaueter, arbetsterapeuter och logoped (lär mer om vårt neuroteam HÄR). Vi har ett eget hjälpmedelsförråd med hjälpmedel, men samarbetar också med hjälpmedelscentralen där vi kan individbeställa hjälpmedel. Vi tar även emot hjälpmedel som ska återlämnas.

Våra arbetsterapeuter hjälper också till att hitta struktur och balans i vardagen både genom individuella besök, men även gemensamma gruppbesök i form av skolor. Skolor som finns under arbetsterapi är mediyoga och sömnskola. (Mer om information HÄR)


VG Primärvård - Vårdval Rehab

Den 1 september 2014 infördes Vårdval Rehab i Västra Götalandsregionen. Nu kan patienter själva välja någon av de rehabenheter som är godkända i vårdvalet. Rehabenheterna ska erbjuda arbetsterapi och fysioterapi/sjukgymnastik, några av dem erbjuder även ett tilläggsuppdrag inom neurologi där logoped ingår. Även hjälpmedelsförskrivning ingår i rehabenheternas uppdrag.

Läs mer på: : https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/sa-fungerar-varden/att-valja-vardmottagning/vardval-rehab/


Patientavgift

Det krävs ingen remiss att komma till oss.
Ett besök hos Fysioterapeut kostar 100 kr. Grupp 50 kr. Högkostnadsskydd gäller.

 

rehab för händer
D49A0276
Medarbetare och kund som tränar på active
rehab för hand