Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Arbetsterapi

Arbetsteraupeuten har fokus på vardagliga aktiviteter och att de ska fungera oavsett  nedsättning efter skada/sjukdom. De arbetar inom flera olika områden med fokus på aktivitet (delaktighet/självständighet).

Motorik i hand och arm: Efter en neurologisk skada eller sjukdom kan motoriken i hand och arm vara påverkad vilket även påverkar förmågan att utföra vardagliga aktiviteter. Vi arbetar efter din 

Kognitiva förmågor: Kognition är ett stort begrepp som bland annat innefattar minne, koncentration, nedsatt initiativförmåga, uppmärksamhet eller att bearbeta information. Arbetsterapeuten hjälper till med utredning, information, träning och strategier

Vardagsaktiviteter: Efter en skada/sjukdom (mer specificerat? neurologisk?) kan de aktiviteter vi gör i vardagen påverkas både på grund av motorisk och kognitiv nedsättning. Aktiviteter som påverkas kan t.ex. vara personlig vård, att klara av både hygien och på-/avklädning, men även att handla, laga mat, ta hand om städ och tvätt etc. 

Hjärntrötthet: Hjärntrötthet är inte ovanligt efter en neurologisk skada eller sjukdom och kan ha stor påverkan på vardagen. Förekomsten av hjärntrötthet hör inte ihop med skadans lokalisation eller storlek. Hos arbetsterapeuten får du information och råd, ni går igenom strategier och sätt att hantera energin i vardagen. Antingen individuellt eller i grupp i kursen Fatigue Management som riktar sig till personer som haft påverkan i vardagen på grund av hjärntrötthet i mer än 6 månader.

Hjälpmedel: Om det bedöms finnas behov av hjälpmedel för att möjliggöra eller underlätta självständighet och delaktighet i vardagen kan arbetsterapeuten hjälpa till med förskrivning samt träning.

Bostadsanpassning: Vid behov av en bostadsanpassning kan arbetsterapeuten hjälpa dig att skriva ett intyg. 

LSVT BIG:  I Kungälv erbjuder vi även behandling enligt LSVTⓇ-konceptet. LSVT BIG är en evidensbaserad behandlingsmetod där fokus ligger på intensitet och stora rörelser. Du tränar rörlighet, koordination och balans samt specifika uppgifter utifrån egna behov och mål. Det är en utmanande och intensiv behandling där du träffar din terapeut vid 16 tillfällen under fyra veckors tid. Behandlingen innehåller även hemuppgifter och du får verktyg för att fortsätta att bibehålla balans och rörelseförmåga på egen hand efter avslutad behandling.