Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Handträning: Förbättra handens rörlighet och styrka

Handträning är avgörande för att förbättra handens rörlighet och styrka samt minska besvär. Hos Active erbjuder vi professionell handträning som kan hjälpa dig att hantera olika typer av handproblem, inklusive artros.

Vi hjälper dig med handträning för bland annat artros

Handträning är ett effektivt sätt att påverka obalanser i hand- och fingerleder. Besvär och smärta i tumbasen vid tumbasartros kan leda till att många kompenserar genom att dra in tummen i handflatan. Denna kompensation kan orsaka sammandragningar i muskler och senor i handen, vilket leder till minskad rörlighet i hand och fingrar. Dessa obalanser går att påverka med träning.

Individuellt utformade träningsprogram

Hos Active skapar vi individuellt utformade träningsprogram för handträning, som är anpassade efter dina specifika behov och besvär. Genom regelbundna uppföljningar kan vi utveckla och justera träningen för att säkerställa att belastningen sker i rätt läge i leden.

Vanliga besvär som kan behandlas med handträning

  • Tumbasartros: Minskar smärta och förbättrar rörlighet genom specifika övningar.
  • Artros i knän och höfter: Många med dessa besvär upplever även problem i händerna, men det är vanligt att inte söka vård för dessa besvär. Forskning visar dock att handbesvär kan påverkas positivt med individuellt utformad handträning.

Fördelar med handträning hos Active

  • Förbättrad rörlighet: Öka handens och fingrarnas rörlighet genom specifika övningar.
  • Ökad styrka: Stärka muskler och senor för att minska smärta och förbättra funktion.
  • Personlig anpassning: Varje träningsprogram är utformat för att passa dina unika behov och besvär.

Boka din tid för handträning hos Active

Om du har besvär med händerna, tveka inte att boka en tid för handträning hos Active. Våra erfarna fysioterapeuter och arbetsterapeuter står redo att hjälpa dig att förbättra din handfunktion och minska smärtan.