Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Hjärtrehabilitering: Effektiv återhämtning och stöd

Om du har hjärtsjukdom, kranskärlssjukdom, hjärtsvikt eller har genomgått en hjärtoperation är du välkommen till Active för hjärtrehabilitering. Vi erbjuder omfattande rehabiliteringsprogram som hjälper dig att återhämta dig och förbättra din livskvalitet.

Vad innebär hjärtrehabilitering?

Hjärtrehabilitering är en viktig del av återhämtningen för personer med hjärtsjukdom. På Active erbjuder vi individuell coaching, gruppträning samt handledd träning både på land och i varmvattenbassäng. Detta är en fortsättning på den rehabilitering du startade på sjukhuset och hjälper dig att bygga upp styrka och uthållighet.

Våra tjänster inom hjärtrehabilitering

Vi på Active förstår att varje patients behov är unika. Därför erbjuder vi ett brett spektrum av tjänster för att stödja din rehabilitering:

  • Individuell coaching: Personlig vägledning och anpassade träningsprogram för att möta dina specifika behov.
  • Gruppträning: Träning i grupp under ledning av våra erfarna fysioterapeuter, vilket ger både fysisk träning och socialt stöd.
  • Handledd träning: Övervakad träning både på land och i varmvattenbassäng för att maximera effekten av din rehabilitering.

Efter den sjukgymnastiska träningsperioden, som innebär träning 2-3 gånger per vecka, har du möjlighet att fortsätta din träning med ett träningskort hos oss. Hos Active arbetar endast legitimerad personal som finns tillgänglig i träningslokalen under våra öppettider, vilket ger dig trygghet och säkerhet. Dessutom har vi en hjärtstartare på plats för extra trygghet.

Hur påverkar fysisk träning vid hjärtrehabilitering?

Fysisk träning vid hjärtrehabilitering har visat sig ha flera positiva effekter, både fysiska och psykiska. Några av de mest betydelsefulla förbättringarna inkluderar:

  • Förbättrad hjärtmuskelkapacitet: Hjärtat blir starkare och mer effektivt.
  • Förbättrade blodfetter och blodtryck: Träning kan hjälpa till att sänka kolesterolnivåer och blodtryck.
  • Koagulationslösande faktorer: Minskad risk för blodproppar.
  • Lindring av depression, oro och ångest: Regelbunden träning har positiva effekter på mentalt välbefinnande.

Boka din hjärtrehabilitering hos Active

För att boka en tid för hjärtrehabilitering hos Active, välj ”Nybesök fysioterapi” när du bokar. Vårt team av erfarna och legitimerade fysioterapeuter är här för att hjälpa dig genom varje steg av din återhämtning.