Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Artros och artrosskola: Din väg till bättre ledhälsa

Artros är en vanlig kronisk sjukdom som påverkar en eller flera leder. Hos Active erbjuder vi diagnos och behandling av artros genom en noggrann klinisk undersökning av dina leder. Vår artrosskola är utformad för att hjälpa dig att hantera symtomen och förbättra din livskvalitet.

Vad är artros?

Artros är en kronisk ledsjukdom som ofta drabbar knä- och/eller höftleder. De vanligaste symtomen vid artros är smärta, svullnad och stelhet. Artrosförändringar i lederna syns ofta inte förrän efter 10-30 år, och risken för att utveckla artros ökar med stigande ålder. Tidiga besvär av artros beror ofta på tidigare skador, som idrottsskador.

Orsaker och riskfaktorer för artros

Besvär av artros kan också orsakas av att muskulaturen runt leden är för svag, övervikt, ensidig belastning och ärftliga faktorer. Om du drabbas av artros i knä, hand och/eller höft, finns det mycket du kan göra för att må bra och leva ett aktivt liv. Vi på Active kan hjälpa dig med detta.

Hur vi kan hjälpa dig hos Active

Vi börjar med att undersöka dina besvär noggrant för att ta reda på om det handlar om artros. Om fynden visar att det är artros kan du få behandling genom vår artrosskola. Behandlingen består av:

  • Fysiska övningar: Individuellt anpassade övningar för att stärka musklerna runt leden och förbättra rörligheten.
  • Rådgivning: Vi ger dig råd om hur du kan hantera dina symtom och förbättra din livskvalitet.
  • Utbildning: Du får lära dig om artros och hur du bäst kan hantera sjukdomen. Behandlingsinnehållet är nationellt framtaget och grundar sig på senare års forskning om artros.

Vad innebär vår artrosskola?

Inom vår artrosskola får du lära dig olika sätt att lindra smärtorna, behålla så god rörlighet som möjligt och stoppa de skadliga förändringarna i brosk, ben, ledband och muskler. Tillsammans med en fysioterapeut får du ett personligt program med övningar som är anpassade efter dina behov. Vi har regelbundna uppföljningar och anpassar ditt program allteftersom du mår bättre och blir starkare.

Flexibla alternativ för artrosskola

Vi erbjuder både digital artrosskola och fysiska möten på mottagningen. Du kan även kombinera digitala möten med fysiska efter dina behov, vilket ger dig maximal flexibilitet i din behandling.

Boka tid hos Active för artros och artrosskola

På Active är vi engagerade i att hjälpa dig att hantera din artros och förbättra din livskvalitet. Boka din tid hos oss idag och börja din resa mot bättre ledhälsa. Vårt team av erfarna fysioterapeuter står redo att ge dig den bästa möjliga vården och stödet.