Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Ultraljud: Avancerad diagnostik och behandling

Tillgängligt i Kinna

Hos Active erbjuder vi avancerad diagnostik och behandling med hjälp av ultraljud inom fysioterapi. Våra legitimerade fysioterapeuter använder ultraljud för att förbättra diagnostiken och effektivisera behandlingen av olika muskuloskeletala besvär.

Vad är ultraljud inom fysioterapi?

Ultraljud är en bildteknik som använder ljudvågor för att skapa detaljerade bilder av kroppens inre strukturer, inklusive muskler, senor och leder. Inom fysioterapi används ultraljud både för diagnostik och behandling av skador och besvär.

Fördelar med ultraljud inom fysioterapi

  • Noggrann diagnos: Ultraljud gör det möjligt för våra fysioterapeuter att exakt visualisera skadade eller inflammerade områden, vilket förbättrar diagnosens noggrannhet.
  • Mindre invasiv: Ultraljud är en icke-invasiv metod som ger realtidsbilder utan att använda strålning, vilket gör det säkert för upprepad användning.
  • Snabb och effektiv: Undersökningen med ultraljud kan göras snabbt och ger omedelbara resultat, vilket gör att behandlingsplanen kan påbörjas utan dröjsmål.
  • Guidad behandling: Ultraljud kan användas för att vägleda specifika behandlingar som injektioner, vilket ökar precisionen och effektiviteten.

Användningsområden för ultraljud inom fysioterapi

  • Muskuloskeletala skador: Diagnos och behandling av skador på muskler, senor och leder.
  • Inflammatoriska tillstånd: Bedömning av inflammatoriska tillstånd som bursit eller tendinit.
  • Ledproblem: Utvärdering av ledproblem som artros eller ligamentsskador.
  • Rehabilitering: Övervakning av läkningsprocessen och anpassning av rehabiliteringsprogram.

Hur vi använder ultraljud på Active

Våra fysioterapeuter på Active är utbildade och erfarna i användningen av ultraljud för att förbättra diagnostiken och behandlingen av olika besvär. Vi integrerar ultraljud i vår fysioterapeutiska praktik för att säkerställa att du får den mest effektiva och precisa vården.

Boka din tid hos Active

Om du behöver en noggrann diagnos och effektiv behandling för dina muskuloskeletala besvär, boka en tid hos Active. Våra erfarna fysioterapeuter gör en bedömning och är redo att hjälpa dig att förbättra din hälsa och livskvalitet.