Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Lindring och stöd vid graviditetsbesvär

Graviditetsbesvär är något som många upplever under eller efter en graviditet. På Active erbjuder vi hjälp och stöd genom råd och träning för dig som är gravid eller nyligen har varit gravid. Vårt mål är att hjälpa dig att må så bra som möjligt under hela din graviditetsresa.

Vad är graviditetsbesvär?

Graviditetsbesvär är relativt vanliga när man väntar barn. Smärta eller värk runt bäckenlederna i korsryggen och/eller över blygdbenet, ibland med utstrålande smärta över stuss och/eller i benen, kan drabba alla gravida. Det kan finnas flera orsaker till dessa besvär, och det är viktigt att veta orsaken till smärtan för rätt insats. Graviditetsrelaterad bäckensmärta är inte farligt för barnet. En del gravida kan även få besvär i bröstryggen, ibland med utstrålande smärta över bröstkorgen.

Orsaker till graviditetsbesvär

Det är vanligt att gravida upplever smärta och obehag på grund av de förändringar som sker i kroppen under graviditeten. Hormoner som relaxin gör leder och ligament mjukare och mer flexibla för att förbereda kroppen för förlossningen, vilket kan leda till instabilitet och smärta i bäckenområdet. Den ökade vikten och förändrade kroppshållningen kan också bidra till dessa besvär.

Hur kan Active hjälpa dig med graviditetsbesvär?

På Active kan vi hjälpa dig att minska besvären under graviditeten med hjälp av anpassad träning och råd. Vi erbjuder individuellt anpassade träningsprogram som stärker de muskler som stöder bäckenet och ryggraden, vilket kan lindra smärtan och förbättra din rörlighet. Vi kan också ge råd om hur du bäst hanterar dina besvär i vardagen och efter förlossningen.

Behandling och träning hos Active

Vi skräddarsyr vår behandling utifrån dina specifika behov och besvär. Här är några av de metoder vi använder för att hjälpa dig:

  • Träning: Specifika övningar som stärker core-muskulaturen och bäckenbotten.
  • Rådgivning: Råd om hållning och ergonomi i vardagen för att minska belastningen på rygg och bäcken.
  • Manuell behandling: Mjukdelsbehandling och mobilisering för att minska smärta och spänningar.

När ska du söka hjälp för graviditetsbesvär?

Om du upplever smärta eller obehag under din graviditet, eller om du nyligen har varit gravid och fortfarande har besvär, är det viktigt att söka hjälp. Tidig intervention kan minska besvären och förbättra din livskvalitet. Hos Active är vi redo att stödja dig genom hela processen, från graviditet till postpartum-perioden.

Boka tid hos Active för att få hjälp med graviditetsbesvär

På Active är vi engagerade i att hjälpa våra patienter att må bättre och leva ett liv med mindre smärta. Du kan enkelt boka en tid hos oss för att få hjälp med dina graviditetsbesvär. Vårt team av erfarna fysioterapeuter står redo att ge dig den bästa möjliga vården och stödet.