Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Akupunktur: Effektiv smärtlindring med tradition och vetenskap

Akupunktur har använts inom den kinesiska medicinen i tusentals år och är en beprövad metod för smärtlindring och förbättrad hälsa. Hos Active kombinerar vi denna uråldriga visdom med modern medicinsk kunskap, vilket gör akupunktur till ett populärt val för våra patienter som söker naturliga behandlingsmetoder.

Vad händer vid en akupunkturbehandling?

Ordet akupunktur kommer från de latinska orden ”acus” (nål) och ”pungere” (att sticka). Vid en akupunkturbehandling hos Active stimuleras specifika punkter på kroppen genom att fina nålar förs in i huden. Denna stimulering aktiverar nervtrådar som både blockerar smärtimpulsernas väg till hjärnan och frigör kroppens eget smärthämmande hormonsystem. Resultatet är en minskad muskelspänning och ökad blodcirkulation i huden och musklerna där nålarna sitter.

Akupunkturens historia och tillämpning i modern vård

Sedan 1984 har legitimerad sjukvårdspersonal i Sverige, efter genomgången utbildning, fått använda akupunktur för att behandla smärta inom sjukvården. Detta har gjort att akupunktur blivit en accepterad och efterfrågad behandlingsmetod inom både den offentliga och privata vården. På Active är vi stolta över att kunna erbjuda denna effektiva behandling till våra patienter.

Hur går en akupunkturbehandling till hos Active?

Vid en akupunkturbehandling hos Active använder vi vanligtvis mellan 6 och 18 nålar, som placeras på specifika punkter beroende på var smärtan sitter och vilken typ av smärta det rör sig om. Själva sticket känns endast lite, och för att optimera stimuleringen av akupunkturpunkterna roterar vi nålarna vid upprepade tillfällen under behandlingen. Under behandlingen kan du uppleva en känsla av tyngd, domning, spänning, värme eller som en lätt elektrisk stöt. Många av våra patienter märker en tydlig effekt redan efter 1-6 behandlingar.

Vem kan dra nytta av akupunktur?

Akupunktur är särskilt effektivt för smärtlindring, men kan även användas för att behandla en rad andra besvär som stress, sömnproblem och matsmältningsbesvär. Det är dock viktigt att vara helt frisk vid akupunkturbehandlingar för att undvika komplikationer. Hos Active hjälper vi dig att bedöma om akupunktur är rätt behandling för dig.

Boka akupunktur hos Active

På Active är vi engagerade i att hjälpa våra patienter må bättre och leva ett liv med mindre smärta. Boka tid för fysioterapi hos oss så gör vi en bedömning om behandlingen är rätt för dig.