Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

McKenzie metoden: Effektiv behandling för nacke, armar, ben och rygg

Mekanisk Diagnostik och Terapi, känd som McKenzie metoden, är en välrenommerad behandlingsmetod som vi på Active använder för att diagnostisera och behandla smärta i nacke, armar, ben och rygg.

Vad är McKenzie metoden?

McKenzie metoden är särskilt känd för sin effektivitet vid ryggbesvär, oavsett om de är akuta, subakuta, långvariga eller används preventivt. Denna metod syftar till att minska smärta och långsiktigt lösa problemen genom en noggrann analys av vilka typer av rörelser som förvärrar respektive lindrar besvären. Rörelserna som lindrar smärtan blir en central del av behandlingen.

Hur McKenzie metoden kan hjälpa dig

Hos Active använder vi McKenzie metoden för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för din kropp att självläka. Tyngdpunkten ligger på egenbehandling, vilket innebär att vi ger dig insikt och förståelse för vad som krävs för ett lyckat resultat. Vi hjälper dig att identifiera och genomföra rörelser och övningar som lindrar dina besvär.

Behandlingsprocessen med McKenzie metoden

  1. Initial undersökning: Vi börjar med en noggrann analys av dina symtom och identifierar rörelser som förvärrar eller lindrar din smärta.
  2. Diagnos och plan: Baserat på undersökningen fastställer vi en diagnos och skapar en behandlingsplan som inkluderar specifika rörelser och övningar.
  3. Egenbehandlingsprogram: Vi lägger upp ett egenträningsprogram med fokus på att stärka ryggens stabiliserande muskler, de så kallade core musklerna.
  4. Uppföljning och justering: Vi följer regelbundet upp dina framsteg och justerar behandlingsplanen vid behov för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Fördelar med McKenzie metoden hos Active

  • Evidensbaserad behandling: McKenzie metoden är baserad på omfattande forskning och har visat sig vara effektiv för många patienter med rygg- och nackbesvär.
  • Fokus på egenbehandling: Genom att lära dig självhjälpstekniker kan du bättre hantera och förebygga smärta på lång sikt.
  • Personligt anpassade övningar: Vi anpassar övningarna specifikt för dina behov och symtom, vilket gör behandlingen mer effektiv.

Boka din tid för McKenzie-behandling hos Active

Om du lider av smärta i nacke, armar, ben eller rygg, kan McKenzie metoden vara den rätta behandlingen för dig. Boka din tid för fysioterapi hos Active idag och låt oss hjälpa dig att minska smärtan och förbättra din livskvalitet med en evidensbaserad och effektiv behandlingsmetod.