Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Balansskola: Förbättra din balans och förebygg fallolyckor

Balansskola hos Active är en praktisk och teoretisk kurs som hjälper dig att förbättra din balans och förebygga fallolyckor genom träning och fysisk aktivitet. Vår Balansskola är utformad för att ge dig de verktyg du behöver för att känna dig trygg och stabil i din vardag.

Vad är Balansskola?

Balansskolan är en kurs som består av både teoretiska och praktiska moment. På det teoretiska tillfället går vi igenom hur du kan förebygga fallolyckor genom träning, fysisk aktivitet, kost och medicinering. De praktiska tillfällena fokuserar på styrka och balansträning genom rolig gruppträning med olika redskap som stepbräda, balansplatta, gåbarr, boll och din egen kropp.

Kursupplägg

Balansskolan hålls en gång i veckan under totalt 6 veckor. Varje tillfälle varar i en timme.

  • Teoretiskt tillfälle: Det första tillfället är teoretiskt och kostar 50 kr. Här får du lära dig om fallförebyggande åtgärder och hur du kan förbättra din balans genom rätt kost och medicinering.
  • Praktiska tillfällen: De resterande fem tillfällena är praktiska och kostar 200 kr per gång. Under dessa sessioner fokuserar vi på att stärka din kropp och förbättra din balans med hjälp av olika träningsredskap och övningar.

Fördelar med Balansskola

Att delta i Balansskolan hos Active ger dig flera fördelar:

  • Förbättrad balans och koordination: Genom regelbunden träning förbättras din balans och koordination, vilket minskar risken för fallolyckor.
  • Ökad styrka: Styrketräning hjälper till att stärka musklerna, vilket bidrar till bättre stabilitet och rörelseförmåga.
  • Socialt engagemang: Träning i grupp ger dig möjlighet att träffa andra och bygga nya relationer i en trevlig och stöttande miljö.

Hur du deltar i Balansskola

För att delta i Balansskolan hos Active, anmäl dig genom att kontakta oss. Vår kurs är utformad för att vara tillgänglig och prisvärd, så att du kan få den hjälp du behöver för att förbättra din balans och förebygga fallolyckor.

Boka din plats i Balansskola hos Active

Vi på Active ser fram emot att hjälpa dig att förbättra din balans och öka din trygghet i vardagen. Boka ett nybesök för fysioterapi hos oss så gör vi en bedömning om behandlingen är rätt för dig och hjälper dig att ta det första steget mot en säkrare och mer stabil framtid.