Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Stresskola: Hantera långvarig stress och återfå balansen

Stresskolan hos Active riktar sig till dig med långvarig stress. Här ökar vi din kunskap om hur stress påverkar kroppen, hur vi kan återhämta oss och finna balans i vardagen. Stresskolan omfattar sex tillfällen, var och en på 1,5 timme.

Kursupplägg för stresskola

Tillfälle 1: Introduktion till stress

Under första tillfället går vi igenom stress ur olika perspektiv, vad som händer i kroppen vid stress och hur vi kan hantera den. Du får en djupare förståelse för stressens mekanismer och praktiska verktyg för att börja hantera stressen.

Tillfälle 2: Vardagsplanering och medveten närvaro

Det andra tillfället fokuserar på vardagsplanering, tidshantering och medveten närvaro. Vi diskuterar hur du kan organisera din dag på ett sätt som minskar stress och främjar välbefinnande.

Tillfälle 3 och 4: Fysisk aktivitet vid stress

Under tredje och fjärde tillfället går vi igenom hur fysisk aktivitet kan användas som behandling vid stress. Vi tittar på vad forskningen säger om träningens effekter på stress och du får praktiska råd om hur du kan integrera fysisk aktivitet i din vardag.

Tillfälle 5: Återhämtning

Det femte tillfället handlar om återhämtning och dess betydelse. Vi diskuterar olika strategier för att återhämta sig effektivt och hur du kan skapa en balanserad vardag.

Tillfälle 6: Sömn

Det sista tillfället fokuserar på sömn och hur den påverkar stress. Du får lära dig om sömnens betydelse och praktiska tips för att förbättra din sömnkvalitet.

Fördelar med att delta i stresskola hos Active

  • Ökad kunskap: Få en djupare förståelse för hur stress påverkar kroppen och hur du kan hantera den.
  • Praktiska verktyg: Lär dig konkreta metoder för att planera din vardag, öka medveten närvaro och använda fysisk aktivitet som behandling.
  • Stöd och vägledning: Våra erfarna terapeuter ger dig stöd och råd genom hela kursen.
  • Återhämtning och sömn: Få viktiga insikter om återhämtning och sömnens roll i stresshantering.

Kurskostnad och bokning

Kostnaden för stresskolan är 50 kr per gång, och kursen omfattar totalt sex gånger. Varje tillfälle är på 1,5 timme.

Boka din plats i stresskolan hos Active

Om du upplever långvarig stress och vill lära dig hur du kan hantera den effektivt, boka din plats i vår stresskola hos Active. Börja med att boka ett nybesök för arbetsterapi så gör vi en bedömning om behandlingen är rätt för dig. Vårt team av erfarna terapeuter står redo att hjälpa dig att återfå balansen i ditt liv.