Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Smärtskola

Lär dig hur du själv kan minska smärta med rätt kunskap och anpassad rörelse genom vår smärtskola hos Active. Vi erbjuder en helhetslösning för dig som vill förstå och hantera din smärta på ett effektivt sätt.

Smärtlindring med hjälp av ökad kunskap

Hos Active får du lära dig hur du kan minska smärtan genom fördjupad kunskap och anpassad, korrekt doserad fysisk aktivitet. Vår smärtskola är en utmärkt hjälp för dig som vill komma igång med ett mer rörligt liv, då fysisk aktivitet kan ha smärtlindrande effekter. Motion och träning motverkar muskelspänningar som orsakats av smärta och bidrar till att du blir gladare och starkare.

Fördelar med fysisk aktivitet vid smärta

  • Ökad smärttolerans: Fysiskt aktiva personer klarar av mer smärta utan att besväras av den. Du behöver inte vara en aktiv idrottare och träna hårt för att öka din smärttolerans – alla kan dra nytta av den positiva effekten av fysisk aktivitet.
  • Bättre humör: Fysisk aktivitet gör att du blir lättare till sinnes och kan hjälpa till att motverka negativa psykologiska effekter av långvarig smärta.
  • Minskade muskelspänningar: Träning kan hjälpa till att släppa på muskelspänningar som har orsakats av smärta, vilket ytterligare bidrar till smärtlindring.

Utmaningar med långvarig smärta

Långvarig smärta kan vara svår att komma tillrätta med och kan göra det svårt att hitta rörelseglädjen. Ju längre tid du har haft värkbesvär, desto mer komplicerat kan det bli att bli av med dem. Hjärnan kan få svårt att tolka signalerna från kroppen och känner inte skillnaden mellan att muskler arbetar och att det värker. Långvarig smärta kan påverka smärtsystemet och göra att du lättare får ont. Dessutom kan psyket påverkas negativt.

Hur smärtskolan hos Active kan hjälpa dig

I vår smärtskola får du:

  • Fördjupad kunskap: Lär dig om hur smärta fungerar och hur du kan påverka den genom olika strategier.
  • Anpassad fysisk aktivitet: Vi hjälper dig att hitta rätt dos och typ av fysisk aktivitet som passar just dina behov och förutsättningar.
  • Stöd och vägledning: Våra erfarna fysioterapeuter ger dig stöd och råd genom hela processen för att hjälpa dig att uppnå bättre smärthantering och ökad livskvalitet.

Boka din plats i smärtskolan hos Active

Om du vill minska din smärta och förbättra din livskvalitet, boka din plats i vår smärtskola hos Active. Vårt team av erfarna fysioterapeuter står redo att hjälpa dig med kunskap och praktiska råd för att hantera din smärta på bästa sätt.