Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Vad gör en fysioterapeut och vilken hjälp kan jag få hos er?

Livet är fullt av fysiska utmaningar, och ibland kan våra kroppar behöva hjälp för att återhämta sig och nå optimal hälsa. Det är här en fysioterapeut kommer in i bilden. Med djupgående kunskap om kroppens anatomi och rörelse kan en fysioterapeut bidra till att lindra smärta, förbättra kroppens funktion och ge dig som patient verktyg för att leva ett mer aktivt och hälsosamt liv.

Vad gör en fysioterapeut?

En fysioterapeut är en expert på kroppens rörelseapparat och arbetar med att bedöma, behandla och förebygga olika fysiska besvär. Oavsett om du har ont i ryggen, lider av idrottsskador eller behöver rehabilitering efter en operation, kan en fysioterapeut hjälpa dig att återfå rörlighet och styrka. Genom olika behandlingsmetoder, såsom träning, akupunktur och manuella terapier, arbetar fysioterapeuten för att minska smärta och återställa funktion.

Vilken hjälp kan jag få hos en fysioterapeut?

  1. Behandling av smärta i muskler och leder: Med 10 års erfarenhet kan vi intyga att smärta i muskler och leder är det vanligaste skälet till att söka fysioterapi. Våra fysioterapeuter använder muskelstärkande övningar och tekniker för att förbättra rörlighet och minska smärta. Vi erbjuder även medicinsk träningsterapi för att stödja rehabiliteringen.
  2. Förebyggande vård: En stor del av fysioterapeutens arbete handlar om att förebygga skador genom att utbilda patienter inom ergonomi, träningsrutiner och livsstilsförändringar. Detta bidrar till att minska risken för framtida besvär och förbättrar patienternas livskvalitet.
  3. Rehabilitering efter sjukdom eller skada: Fysioterapi är avgörande för återhämtning efter sjukdomar, skador eller operationer. Våra fysioterapeuter behandlar inte bara muskler och leder, utan erbjuder också hjälp för medicinska tillstånd som stroke, neurologiska sjukdomar och andningsproblem vid astma och KOL. Vi erbjuder även hjärtrehabilitering för dig som har genomgått hjärtoperationer eller lider av hjärtsjukdomar.
  4. Specialiserad vård: Vår rehabmottagning har neurologiska team i Göteborg och Kungälv som inkluderar logopeder. Vi erbjuder behandling för patienter med MS, stroke, Parkinsons sjukdom, inkontinens, bäckenbottendysfunktion och graviditetsrelaterade besvär.

Våra mottagningar och team

Active har mottagningar i hela Västra Götaland med sammanlagt 65 anställda. Du hittar oss i centrala Göteborg, Landvetter, Kungälv och Kinna. Vårt team består av fysioterapeuter och arbetsterapeuter med kompetens inom många specialområden, inklusive McKenzie-metoden, OMT och TENS. Läs mer om vårt mångfacetterade team här.

Få hjälp hos våra fysioterapeuter på Active

Om du känner att din kropp behöver hjälp och motivation för att uppnå bättre funktionalitet är en fysioterapeut den rätta personen att vända sig till. Hos oss på Active är besök gratis för personer under 20 år och över 85 år, medan det för andra kostar 200 kr per besök med högkostnadsskydd.

Så varför vänta? Ta steget mot bättre hälsa och låt en fysioterapeut hjälpa dig på vägen till välmående. Du behöver ingen remiss och kan få en tid inom tre dagar. Kontakta oss och boka din tid idag. Vi ser fram emot att välkomna och guida dig mot en bättre framtid!

FAQ

  • Innan behandling påbörjas gör fysioterapeuten en grundlig bedömning av patientens tillstånd och genomför en fysisk undersökning för att fastställa diagnos och behandlingsplan. Under behandlingssessionen kan fysioterapeuten använda olika metoder och tekniker för att minska smärta, förbättra rörelseomfång och styrka samt för att optimera patientens funktion. Behandlingen kan inkludera övningar, manuell terapi, terapeutisk träning och användning av olika apparater och redskap. Fysioterapeuten ger även råd och instruktioner om egenvård och förebyggande åtgärder för att patienten ska kunna vidmakthålla sin fysiska hälsa eller återhämtning på längre sikt.

  • Skillnaden mellan en fysioterapeut och en sjukgymnast kan vara förvirrande eftersom de används i olika delar av världen och i olika sammanhang.

    I Sverige används termen fysioterapeut och sjukgymnast oftast synonymt, och båda hänvisar till samma yrkeskategori. En fysioterapeut eller sjukgymnast är en expert inom fysioterapi, som är en gren inom hälso- och sjukvården som fokuserar på att behandla och rehabilitera patienter med fysiska problem och rörelsebegränsningar.

  • En fysioterapeut kan behandla patienter i alla åldrar, från barn till äldre personer. Dessa kan vara personer med rygg- eller ledproblem, personer som har drabbats av idrottsskador, personer som har genomgått operationer eller personer med kroniska sjukdomar som påverkar deras rörelseförmåga. Fysioterapeuter kan även hjälpa personer med neurologiska tillstånd, såsom stroke eller Parkinsons sjukdom.