Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Uterehab: Återhämta dig i naturen

Tillgängligt i Kungälv

Hos Active erbjuder vi Uterehab som en del av vår omfattande rehabiliteringsvård. Uterehab innebär rehabilitering utomhus i naturen, vilket kan ha positiva effekter på både din fysiska och mentala hälsa. Vi tror på naturens läkande kraft och använder den som ett verktyg för att främja ditt välbefinnande.

Vad är uterehab?

Uterehab, eller utomhusrehabilitering, innebär att rehabilitering sker i naturmiljöer istället för inomhus. Detta kan inkludera aktiviteter som promenader, trädgårdsarbete, och andra övningar som utförs i skog, park eller annan naturlig miljö. Naturen erbjuder en avkopplande och stimulerande miljö som kan underlätta återhämtning och förbättra din hälsa.

Hur kan Active hjälpa dig med uterehab?

1. Individuell bedömning: Våra erfarna terapeuter gör en noggrann bedömning av dina behov och mål. Baserat på denna bedömning skräddarsyr vi ett rehabiliteringsprogram som passar just dig.

2. Personlig rehabiliteringsplan: Vi utformar en rehabiliteringsplan som inkluderar specifika aktiviteter och övningar utomhus. Planen anpassas efter dina fysiska förutsättningar och mål, med fokus på att stärka både kropp och sinne.

3. Professionell vägledning: Under rehabiliteringen får du kontinuerlig vägledning och stöd av våra kunniga terapeuter. Vi hjälper dig att utföra övningarna korrekt och ser till att du får ut maximalt av varje session.

4. Naturnära aktiviteter: Vi erbjuder en rad olika naturnära aktiviteter, från skogspromenader och trädgårdsarbete till mindfulness-övningar och utomhusträning. Dessa aktiviteter är utformade för att förbättra din fysiska styrka, rörlighet och mentala hälsa.

Fördelar med uterehab hos Active

Naturlig avkoppling: Att vara ute i naturen kan minska stress och främja avslappning, vilket är viktigt för både kropp och själ.

Förbättrad fysisk hälsa: Utomhusaktiviteter bidrar till att förbättra din kondition, styrka och rörlighet utan att kännas som traditionell träning.

Mental återhämtning: Naturen har visat sig ha positiva effekter på mental hälsa, inklusive minskad ångest, förbättrat humör och ökad koncentration.

Social gemenskap: Uterehab kan också vara en social aktivitet där du får möjlighet att träffa andra personer som delar liknande mål och utmaningar.

Boka tid hos Active för uterehab

Om du är intresserad av att förbättra din hälsa och återhämta dig i naturen med Uterehab, är du välkommen att boka tid hos oss på Active. Våra dedikerade terapeuter är här för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål på ett naturligt och effektivt sätt. Kontakta oss idag för att komma igång med din Uterehab och ta det första steget mot ett friskare och mer balanserat liv.