Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Träningsgrupp för psykisk hälsa: Förbättra din mentala välmående genom träning

Tillgängligt i Göteborg

Denna träningsgrupp hos Active är särskilt riktad till patienter med ångest och depression. Genom regelbunden träning i en stödjande gruppmiljö kan du förbättra din psykiska hälsa och välmående.

Om träningsgruppen

Vår träningsgrupp för psykisk hälsa består av 8-10 deltagare och sträcker sig över 8 tillfällen. Kostnaden är 50 kr per tillfälle. Träningen sker genom cirkelträning med måttlig intensitet, vilket hjälper till att minska symtom på ångest och depression genom fysisk aktivitet och social interaktion.

Viktig information

Träningsgruppen är inte lämplig för patienter med utmattningssyndrom eller stress på grund av den måttliga intensiteten i träningen. Om du är osäker på om denna grupp är rätt för dig, prata gärna med din fysioterapeut hos Active för att få råd och vägledning.

Fördelar med träning för psykisk hälsa

  • Minskad ångest och depression: Regelbunden fysisk aktivitet har visat sig minska symtom på ångest och depression genom frisättning av endorfiner och andra välmåendehormoner.
  • Förbättrat humör: Träning kan hjälpa till att förbättra ditt humör och öka din energinivå.
  • Socialt stöd: Att delta i en träningsgrupp ger dig möjlighet att träffa andra med liknande erfarenheter och bygga ett stödnätverk.

Vad du kan förvänta dig

Under de 8 tillfällena kommer du att delta i cirkelträning med måttlig intensitet, vilket innebär att du rör dig mellan olika stationer med olika övningar. Varje övning är utformad för att vara skonsam men effektiv, och du får stöd och vägledning av våra erfarna instruktörer genom hela passet.

Boka din plats i träningsgruppen för psykisk hälsa hos Active

Om du vill förbättra din psykiska hälsa genom träning, boka din plats i vår träningsgrupp för psykisk hälsa hos Active. Vårt team av erfarna fysioterapeuter och träningsinstruktörer står redo att hjälpa dig att uppnå bättre mentalt välbefinnande.