Patientavgift 200 kr. Frikort gäller. Ingen remiss krävs.

Bassängträning: Skonsam och effektiv träning

Hos Active erbjuder vi bassängträning som en del av vårt omfattande fysioterapiutbud. Bassängträning är en effektiv och skonsam träningsform som kan hjälpa dig att förbättra din hälsa och rörlighet, oavsett om du har fysiska begränsningar eller bara vill förbättra din kondition.

Vad är Bassängträning?

Bassängträning innebär att utföra olika övningar i vatten. Vattnets unika egenskaper, som lyftkraft och motstånd, gör det möjligt att träna utan att belasta leder och muskler på samma sätt som vid landbaserad träning. Detta gör bassängträning särskilt fördelaktigt för personer med smärta, skador eller nedsatt rörlighet.

Hur Kan Active Hjälpa Dig med Bassängträning?

1. Individuell Bedömning: Våra erfarna fysioterapeuter gör en noggrann bedömning av dina behov och förutsättningar. Vi utformar ett personligt träningsprogram som är anpassat efter dina mål och fysiska förmågor.

2. Personlig Träningsplan: Vi skapar en träningsplan som inkluderar specifika övningar i bassängen. Övningarna kan fokusera på allt från styrka och kondition till balans och rörlighet, beroende på dina individuella behov.

3. Professionell Vägledning: Under träningstillfällena får du kontinuerlig vägledning och stöd av våra kunniga fysioterapeuter. Vi ser till att du utför övningarna korrekt och hjälper dig att gradvis öka intensiteten i din träning.

4. Trygg och Säker Miljö: Träningen sker i en trygg och säker miljö med varmt vatten, vilket bidrar till avslappning och välbefinnande. Vi har tillgång till moderna bassänganläggningar som är anpassade för rehabilitering och träning.

Fördelar med Bassängträning hos Active

Skonsam Träning: Vattnets lyftkraft minskar belastningen på leder och muskler, vilket gör träningen skonsam och minskar risken för skador.

Ökad Rörlighet: Bassängträning hjälper till att förbättra rörligheten i hela kroppen. Vattnets motstånd bidrar till att stärka muskler och förbättra balans och koordination.

Smärtlindring: Varmt vatten kan lindra smärta och stelhet i muskler och leder, vilket gör det lättare att utföra övningar och förbättra din fysiska hälsa.

Förbättrad Kondition: Regelbunden bassängträning kan förbättra din kondition och uthållighet, vilket har positiva effekter på ditt allmänna välbefinnande.

Social Gemenskap: Bassängträning kan också vara en social aktivitet där du får träffa andra personer med liknande mål och utmaningar. Detta kan bidra till ökad motivation och glädje i träningen.

Boka tid hos Active

Om du är intresserad av att prova bassängträning och uppleva dess många fördelar, är du välkommen att boka tid hos oss på Active. Våra fysioterapeuter gör en bedömning om bassängträning är rätt för dig och finns är här för att hjälpa dig att uppnå dina hälsomål på ett tryggt och effektivt sätt. Kontakta oss idag för att komma igång med din bassängträning och ta det första steget mot en bättre hälsa och ökad livskvalitet.